Aktuellt

Funkisprojektet avslutades den 15 augusti 2017.
Funkisprojektets olika verksamheter och utbildningar drivs nu av RFSL och RFSL Stockholm.

  • RFSL fortsätter att arbeta för att bli en tillgängligare organisation och för att uppmärksamma rättigheter för hbtq-personer med normbrytande funktionalitet.
    Du anmäla intresse av att delta i uppstarten av ett nationellt funkisnätverk inom RFSL: Intresseanmälan till RFSL:s funkisnätverk (Google-formulär öppnas i nytt fönster) .
    Har du några frågor om uppstarten av nätverket kan du kontakta Linnea Risinger som nås på: linnea.risinger@rfsl.se
    Ansvarig för funkisfrågor inom RFSL:s förbundsstyrelse är Nicklas Axelsson som nås på: nicklas.axelsson@rfsl.se
  • Funkisprojektets utbildningar för LSS-personal och Funktionshinderorganisationer går att boka av RFSL:s utbildningsverksamhet. Kontakta utbildning@rfsl.se
  • Hbtq-hänget, träffverksamhet för hbtq-personer som bor på gruppboende och/eller jobbar på daglig verksamhet drivs nu i Stockholm av RFSL Stockholm och i Gävle av RFSL Gävleborg. Fler RFSL avdelningar kan få stöd med att starta ett Hbtq-häng.
  • Funkisprojektets metodmaterial finns till försäljning inom utbildningar till LSS-verksamheter och funktionshinderorganisationer. Maila kristina.ullgren@rfsl.se om ni har frågor om Funkisprojektets material eller om du undrar något.
Funkisprojektets facebooksida och hemsida försvinner snart, men fortsätt gärna att följa RFSL på Facebook.
Vi vill också tipsa om ett nytt projekt RFSL Stockholms “Jag är berättaren” som riktar sig till samma målgrupp som Hbtq-hänget. Lite info finns här: http://www.arvsfonden.se/projekt/jag-ar-berattare-hbtq-hangets-berattelser, men håll utkik efter mer!
Hejdå! Tack för oss!
/Funkisprojektet

Grafisk-profil-Funkisproj-kopia-kopia

Funkisprojektets slutrapport finns nu att ladda ner som PDF: Funkisprojekets slutrapport

Den går också att ladda ner som olayoutad wordfil om man använder uppläsningsverktyg som inte klarar av PDF-filer: Funkisprojektets slutrapport

Vill du lyssna och kolla på Funkisprojektets slutkonferens i efterhand så finns den textad här Länk till youtube-sida med filmer från konferensen.

Grafisk-profil-Funkisproj-kopia-kopia

Grafisk-profil-Funkisproj-kopia-kopia

Citat

Vi arbetar med [hbtq] om en individ gärna vill det, men vi har ingen aktiv plan för det.”

– LSS-verksamhet

Det är som om man vill sätta in det i olika fack. Den lesbiska eller hbt-biten är en bit och funktionshinderbiten är en annan bit. Och aldrig mötas de två. För då tycker man att det är för jobbigt eller för komplicerat att se båda sidorna, eller båda sakerna.“– Britt